Wat hebben we verdiend vandaag?

Wat hebben we verdiend vandaag?

Victoria Deluxe

5 | 4 EUR

Filmmaker Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen in deze documentaire over de hindernissen en vragen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden. Ze nemen de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben én blijven kiezen.
 
Landbouw is een levensnoodzakelijke schakel in onze voedselketen. Boeren zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en de dieren. Wat de landbouwers daarvoor terugkrijgen staat helaas niet in verhouding tot de inspanningen en opofferingen die zij elke dag doen. Ze zijn overgeleverd aan een onvoorspelbare, ruwe markt en voelen hoe de consument zijn verbinding met de boerenstiel verloren heeft.
 
Met deze documentaire wilt participatief kunstenhuis Victoria Deluxe een fundamentele bijdrage leveren aan de beeldvorming over de staat van de landbouw in Vlaanderen.
 
"De verschillende miniverhalen, elk op zich al boeiend, zijn naadloos aaneengesmeed tot een onthullende en bij momenten roerende vertelling."
De Morgen

 

Praktisch

Wanneer

do 21 januari - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Regie Brecht Vanhoenacker

duurtijd

95 min

In samenwerking met

Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond, Boeren op een Kruispunt & Landelijke Gilden

 

MEER TIPS

Ademloos
do 15/10 - Daniel Lambo
Sorry We Missed You
wo 24/02 - Ken Loach