VERBINDING

VERBINDING

Rasa

5 EUR

Kunst | filosofie | onderzoek

Zijn mensen ook natuur? Kan een bos de mens genezen? Hebben we verschillen nodig? Is het erg als spinnen uitsterven? Hebben olifanten vlinders nodig? Is een druppel een zee? Kunnen vliegjes de wereld vervuilen?

We zijn uit het oog verloren dat de natuur deel is van ons en dat wij deel zijn van de natuur. Alles in de natuur heeft een onderlinge samenhang en op onze beurt zijn wij verbonden met alles wat leeft. De tentoonstelling Verbinding vertrekt vanuit een holistische benadering en toont kunst en ideeën van kunstenaars, filosofen en wetenschappers over aarde en natuur.

 

VERBINDING wil kinderen aanwakkeren en inspireren om hun relatie met de natuur te onderzoeken. Al spelend worden zij aangemoedigd om nieuwe mogelijkheden te ontdekken over hoe zij anders kunnen omgaan met onze unieke planeet.

VERBINDING bestaat uit twee kabinetten met kleine kunstwerken, video’s en naturalia. Een reeks borden met vragen verspreid in de ruimte zetten aan tot filosoferen. Een RASA medewerker gidst je door deze boeiende belevenis.

Originele kunstwerken van Koen Vanmechelen (BE), Stefaan van Biesen (BE), Tinka Pittoors (BE), Shaakira Jassat (ZA), Otobong Nkanga (BE/NIG) (o.v.), Lizan Freijsen (NL), Angnieszka Lepka (P) (o.v.), Thijs Van der Linden (BE), Ledelle Moe (ZA), Jalila Essaïdi (NL)
Concept & realisatie Gerd Dierckx, Rasa-team
Filosofie Eef Cornelissen, Jelle De Schrijver

 

 

 

 

 

 

 

Praktisch

Wanneer

ma 11|01 > vr 22|01
ma 11 januari - 08u45
ma 11 januari - 10u15
ma 11 januari - 13u15

Waar

kasteel Cortewalle
Zwarte Dreef 1
9120 Beveren

Meer info

voor 3 | 4 | 5 | 6 leerjaar

uren rondleiding: 8.40, 10.15 en 13.15 uur
publieksmaximum: 25 (bijzondere doelgroepen 15)
duur: 90 minuten

downloads

www.rasa.be