'Mali' en andere verhalen

'Mali' en andere verhalen

Illustraties van Yule Hermans

gratis

Illustraties bij 'Mali' van An Van Daele (auteur uit Beveren) en andere verhalen

De Jeugdboekenmaand 2020 heeft als thema kunst. Een mooie gelegenheid om met een jonge illustrator kennis te maken. Een verhaal vertellen wordt immers echt kunst wanneer woord en beeld elkaar als gelijke ontmoeten.

Yule Hermans maakt haar illustraties met acrylverf. ze verdunt de verf heel erg, waardoor die bijna transparant wordt en ze werkt in verschillende lagen. Het resultaat is vergelijkbaar met aquarel, maar de kleuren zijn dieper en heviger. Ontdek de illustraties van Yule Hermans voor vier verschillende verhalen. In haar tekeningen lopen realiteit en magie door elkaar. Dat resulteert in dromerige beelden met een poëtische uitstraling en een gelaagde betekenis. Elk verhaal wordt in een bijzondere wereld geplaatst.

In ‘Vrouwen van de Zee’ gaf Yule Hermans een magische tint aan de traditie van de Ama, de bekende Japanse parelduiksters. Ze creëerde dit verhaal tijdens een stage die begeleid werd door illustrator Mathias de Leeuw.

‘Een Land van Glas’ was haar afstudeerproject aan de Studio Illustratie (Sint-Lucas Antwerpen). Ze gaf vorm aan haar verhaal over een meisje dat door verlies en verdriet terecht komt in een wereld die ze niet begrijpt. Een wereld die zo fragiel is, dat hij van glas lijkt.

‘De Iedereen Feest! Jaarkalender 2020’ illustreerde Yule Hermans in opdracht van Orbit vzw. Orbit is een organisatie die zich inzet voor diversiteit en migratie. De vzw brengt jaarlijks een kalender uit waarin verschillende culturen worden samengebracht. Bij elke maand wordt een feestdag uit een andere cultuur of levensbeschouwing geïllustreerd en toegelicht met een kort verhaal.

Het prentenboek ‘Mali’ gaat over een meisje dat het steeds druk heeft en daardoor niet altijd even goed oplet. Het boek kan een vertrekpunt vormen voor een gesprek rond ADHD.

An Van Daele, de schrijfster van 'Mali', woont en werkt in Beveren. Verhalen schrijven vindt ze een logisch gevolg van het jarenlang vertellen. Als (zorg)leerkracht, vertel-vrijwilliger en mama van drie kinderen komt ze elke dag in aanraking met de wondere fantasiewereld van kinderen. An Van Daele geniet ontzettend van die fantasiewereld. Met kinderen in een prentenboek duiken en samen een andere wereld ontdekken, is een belangrijke meerwaarde voor ieder mens. En waarom zou die wereld niet even bekoorlijk zijn in de beleving van een volwassene? Verhalen vertellen, lezen en schrijven brengt mensen immers dichter bij elkaar.

Praktisch

Wanneer

za 22|02 > zo 30|08

Waar

Ter Vesten Foyer
Gravenplein 2
9120 Beveren

Openingsuren

Tijdens de openingsuren van Ter Vesten, de Bib en het CultuurCafé

Meer info

over 'Mali' en andere door Yule Hermans geïllustreerde boeken, vind je in de Bib.

•  Hoe groen klinkt een gitaar
(tekst Pieter Bergé - uitgeverij Lannoo)

•  Mali
(tekst An Van Daele - uitgeverij Graviant)

•  Geef wacht!
(tekst Tom Marien - uitgeverij Van Halewyck)
verwacht vanaf 18 maart 2020

Links

Yule Hermans op facebook

Yule Hermans op instagram